• Jan Röhlander

Packad på bröllop!

Ja, det kanske man skall undvika, att bli packad på ett bröllop. Dock så måsta man som fotograf packa noggrant inför ett bröllop!

Packad inför bröllop

Att verkligen prickat av alla grejer som skall med är en självklarhet för mig. Själva packningen, kolla av att grejerna funkar, att batterierna är laddade, att tillbehören är med etc tar många timmar. Behövs det då verkligen så här mycket saker? Svaret är nej! Jag kommer inte att använda alla dessa saker under kommande bröllop. Men, det kan komma att behövas.


Stark sol! Ja, då behövs blixtar med styrka som klarar av det starka ljuset. Hur då tänker du kanske? Man ställer inte en person i direkt solsken utan om skugga etc inte finns så ser man till att solen är i ryggen och då använder jag blixten till att balansera ljuset så både bakgrunden och personen blir rätt exponerade.


Regn! Dags för plan B och fram med de grejer som funkar bäst då.


Under förmiddagens förberedelser av brudpar så fotas inte bara de utan även ringar etc. Finns inte bra naturligt ljus så hjälper blixtar med tillbehör till och löser saken. För fotograferingen av själva brudparet kan det behövas reflexskärm eller en skärm för att dämpa det direkta solskenet...


Till gruppfotograferingen laddar jag fram lämpliga saker om nödvändigt. Och så för själva festen, när det början bli mörkare och oftast inomhus så krävs andra saker för att hjälpa till att fånga de önskade bilderna.


Så ja, jag tycker det behövs en hel del saker med för ett bröllop. Mycket används inte men om det skulle behövas/vara bra att ha så finns de med. Självklart finns backup på både kameror och blixtar. Jag kommer inte bli ställd om nått krånglar.


Nu är det dags att packa fotografens saker i form av kläder mm.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Tumblr Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • 500px
© Jan Röhlander - All Rights Reserved
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now